Кодекс чести студентов Юрфака
МадэратарCOLON Moderator Team
- Merlin
- Провинциальный секретарь
- ПаведамленняўCOLON 59
- ЗарэгістраваныCOLON 24.12.2005 23:51
- CONTACTCOLON
Маральна-этычны кодэкс студэнта юрыдычнага факультэта Беларускага дзяржаўнага універсітэта
http://www.law.bsu.by/news/?1414
http://www.law.bsu.by/news/?1414
- }{@лимоы4
- Корабельный секретарь
- ПаведамленняўCOLON 392
- ЗарэгістраваныCOLON 17.10.2006 22:45
- CONTACTCOLON
может быть я этим постом распишусь в своей несостоятельности и безответственности, но я, например, являясь профоргом своей группы, который собирает вовремя взносы и заходит иногда в профсоюз, чтобы узнать интересные новости, даже не слышал о заседании первичной профсоюзной организации студентов юридического факультета 21 февраля 2007 года, на котором был принят «Морально-этический кодекс студента юридического факультета Белорусского государственного университета»....
абидна.... да....[/quote]
абидна.... да....[/quote]
Гэты тэкст можна дадаваць да допісаў, якія вы змяшчаеце. Яго памер абмежаваны 255 сімваламі...
- freeplayer
- Коллежский секретарь
- ПаведамленняўCOLON 732
- ЗарэгістраваныCOLON 17.11.2003 13:55
- АдкульCOLON Belarus
- CONTACTCOLON
т.е. на декреты и указы можно забить? -)Артыкул 4.
Студэнт Юрыдычнага факультэта Беларускага дзяржаўнага універсітэта абавязаны шанаваць Канстытуцыю і законы Рэспублікі Беларусь і прытрымлівацца іх.
Кто-то явно не дружит с историей. Когда и кем была создана Республика Беларусь?Артыкул 5.
Непахісным правілам жыцця Юрыдычнага факультэта з’яўляюцца паважлівыя адносіны студэнта да канстытуцыйнага ладу Рэспублікі Беларусь, нацыянальнай культуры, гісторыі і шматвекавых традыцый станаўлення дзяржаўнасці.
Супер, свободно выражать свое отношени к тому, что может происходить студент не может.Артыкул 7.
Студэнт Юрыдычнага факультэта не павінен дапускаць распаўсюджвання інфармацыі антыграмадскага зместу, накіраванай на дэстабілізацыю парадку, а таксама не павінен удзельнічаць у несанкцыянаваных сходах, дэманстрацыях, мітынгах, пікетах, акцыях і шэсцях.
по какому принципу будем выбирать изгоев?Артыкул 9.
Студэнту належыць быць абачлівым пры выбары сяброў і знаёмых, пазбягаць сувязей, якія могуць яго скампраментаваць, не дапускаць дзеянняў і ўчынкаў, што ганьбяць высокае званне Студэнта Юрыдычнага факультэта Беларускага дзяржаўнага універсітэта.
а что делать инвалиду, которому спорт противопоказан?Артыкул 11.
Кожны студэнт павінен імкнуцца да здаровага ладу жыцця, займацца спортам, прымаць актыўны ўдзел у спартыўным жыцці факультэта і універсітэта.
что будет являтьс критерием оценки: "сумнення ў добрасумленным выкананні сваіх абавязкаў"?Артыкул 13.
Студэнт абавязаны клапаціцца аб прэстыжы Юрыдычнага факультэта і абараняць яго інтарэсы, у тым ліку ўтрымлівацца ад дзеянняў, якія могуць выклікаць сумненне ў добрасумленным выкананні сваіх абавязкаў, а таксама пазбягаць сітуацый, якія могуць нанесці ўрон прэстыжу Юрыдычнага факультэта.
а судьи кто?

- Litvic
- Провинциальный секретарь
- ПаведамленняўCOLON 96
- ЗарэгістраваныCOLON 14.10.2005 17:03
- АдкульCOLON Менск
по какому принципу будем выбирать изгоев?Артыкул 9.
Студэнту належыць быць абачлівым пры выбары сяброў і знаёмых, пазбягаць сувязей, якія могуць яго скампраментаваць, не дапускаць дзеянняў і ўчынкаў, што ганьбяць высокае званне Студэнта Юрыдычнага факультэта Беларускага дзяржаўнага універсітэта.
Калі не сябра БРСМ,калі(не дай Бог!!!) сябра апазіцыйнай партыі, калі выказвае крамольныя думкі – усё,сяброўства скончана!
2 Lanfear: чым мне не падабаецца арт.9?Маіх сяброў я выбіраю сама.І я звяртаю ўвагу на іх інтэлект,маральныя якасці і інш.Я нікому не дазволю ўмешвацца ў маё жыццё,а па Кодэксу артымліваецца, што нейкі дзядзя можа забараніць мне сяброўства з чалавекам толькі таму,што я студэнтка ЮФ.
- NAH-NAH
- Коллежский секретарь
- ПаведамленняўCOLON 626
- ЗарэгістраваныCOLON 02.10.2003 15:56
- АдкульCOLON Алабама, графство Хиллбиллис, город Реднексвилль
Короче ясно все с Кодексом этим. Хорошо, что я далеко отсюда... Ну да ничего, дай Бог скоро многое измениться (и не только Кодекс "Чести" Студента Юрфака). Если мне этот Кодекс еще будет указывать кого мне считать другом, а кого врагом, запрещать выражать свою гражданскую позицию, то видал я его сами знаете в какой деревянной\цинковой емкости вместе с его двусмысленной честью...
Those who sacrifice Liberty for Security deserve neither. Benjamin Franklin - Те кто жертвуют Свободой во имя Безопасности - не заслуживают ни первой ни вторoй. Бенджамин Франклин
- Moorray
- Титулярный советник
- ПаведамленняўCOLON 1419
- ЗарэгістраваныCOLON 05.03.2005 10:50
- АдкульCOLON Черррнобыльские вересковые пустоши. 315 км. на юго-восток... на Истинный Полдень.
- CONTACTCOLON
Ещё одно:
"Принят собранием студентов юридического факультета..."
А по какому принципу, интересно, отбирались те, кто принимал? Я так понимаю, принят собранием - этио значит, что вывесили объявление, в определённое время все, кто смогли\захотели\не наплевали собрались в 609-ой аудитории и уж там проголосовали! А так... хм.
"Принят собранием студентов юридического факультета..."
А по какому принципу, интересно, отбирались те, кто принимал? Я так понимаю, принят собранием - этио значит, что вывесили объявление, в определённое время все, кто смогли\захотели\не наплевали собрались в 609-ой аудитории и уж там проголосовали! А так... хм.
- freeplayer
- Коллежский секретарь
- ПаведамленняўCOLON 732
- ЗарэгістраваныCOLON 17.11.2003 13:55
- АдкульCOLON Belarus
- CONTACTCOLON
otvet
Интересно было бы услышать мнение зам декана Шидловского. Такие вещи без его ведома не проходят. В работе скорее всего поучаствовал также Сергей Артурович Калинин и пару студентовLanfear пісаў(а)COLONА, может быть, предложение исходило не от СТУДЕНТОВ?
А вот с главной странички новость
[отмодерировано ст.19 Положения moderator_2]
А можно конкретнее? Фамилии ученых и ученых-специалистов.Кодекс прошел рецензирование как со стороны ученых юридического факультета, так и со стороны ученых-специалистов в области этики, эстетики и культурологии факультета философии и социальных наук.
[Отмодерировано в связи с изменением первоисточника цитаты Moderator_2]
Давайте меньше спорить! Вносим поправки. Мои предложения по этому адресу:
http://www.law.bsu.by/forum/viewtopic.p ... &start=120
Назначим ответственного, который наши поправки доведет до сведения органов (структур) студенческого самоуправления
http://www.law.bsu.by/forum/viewtopic.p ... &start=120
Назначим ответственного, который наши поправки доведет до сведения органов (структур) студенческого самоуправления
Хто зараз на канферэнцыі
Зараз гэты форум праглядаюць: 1 і 0 гасцей