хм...welcom to Belarus!triller-ak пісаў(а)COLONЯк можна кічыцца веданнем ангельскай мовы, нават не ведаючы, што такое "дзякуй"?
Беларускія пісьменнікі
-
- Губернский секретарь
- ПаведамленняўCOLON 277
- ЗарэгістраваныCOLON 17.10.2006 22:47
- CONTACTCOLON
-
- Губернский секретарь
- ПаведамленняўCOLON 277
- CONTACTCOLON
- DRAGON
- Провинциальный секретарь
- ПаведамленняўCOLON 127
- ЗарэгістраваныCOLON 28.10.2006 18:26
- АдкульCOLON Менск
- CONTACTCOLON
Ды кітайскую мову ўжо вывучаюць у некаторых школах
Мне яшчэ падабаецца вельмі Васіль Быкаў, не той што "вершы пісаў", а той у якога кожнае апавяданне мае глыбокі сэнс, той хто расказаў нам пра вайну, той хто напісаў цудоўны твор "Знак Бяды".
Гэта сапраўдны беларускі пісьменнік, які заслугоўвае павагі да сябе, якога любіць амаль уся Беларусь, і аб гэтым сведчыць нават той факт, што калі хавалі Васіля Быкава, з ім прыйшло развітацца шмат беларусаў і каб падысці да труны і аддаць пашану, трэба было прастаяць у чарзе вельмі доўга.
Шкада, што яго больш з намі няма, вельмі шкада, але ён назаўжды будзе з намі ў нашых сэрцах і творах, якія ён пакінуў нам пасля сябе.

Мне яшчэ падабаецца вельмі Васіль Быкаў, не той што "вершы пісаў", а той у якога кожнае апавяданне мае глыбокі сэнс, той хто расказаў нам пра вайну, той хто напісаў цудоўны твор "Знак Бяды".
Гэта сапраўдны беларускі пісьменнік, які заслугоўвае павагі да сябе, якога любіць амаль уся Беларусь, і аб гэтым сведчыць нават той факт, што калі хавалі Васіля Быкава, з ім прыйшло развітацца шмат беларусаў і каб падысці да труны і аддаць пашану, трэба было прастаяць у чарзе вельмі доўга.
Шкада, што яго больш з намі няма, вельмі шкада, але ён назаўжды будзе з намі ў нашых сэрцах і творах, якія ён пакінуў нам пасля сябе.
Vita sine libertate, nihil
Усё роўна нас не спыняць!!!
Усё роўна нас не спыняць!!!
-
- Губернский секретарь
- ПаведамленняўCOLON 277
- CONTACTCOLON
-
- ПаведамленняўCOLON 91
- ЗарэгістраваныCOLON 31.12.2006 2:03
- АдкульCOLON Беларусь
Паважаны triller-ak! Здаецца, нават аднаго тома "Каласоў" хопіць для таго, каб зацікавіць ў творчасці Караткевіча. Я супраць таго, каб выключалі са школьнай праграмы творы Купалы, Гілевіча, Бакава. Але вывучыць ўсе немагчыма. Таму хай будзе ўсяго патрошку, а свядомыя людзі самі зразумеюць, што трэба прачытаць па-за праграмай.
Караткевіч - майстар сваей справы. Нават урыўкі з яго твораў уражваюць да глыбіні, а калі ўсе прачытаеш...
Караткевіч - майстар сваей справы. Нават урыўкі з яго твораў уражваюць да глыбіні, а калі ўсе прачытаеш...
Людям отдать то, что нажил,
Не откажи.
И получить, что заслужил,
Не откажи. (с)
Не откажи.
И получить, что заслужил,
Не откажи. (с)
- Litvic
- ПаведамленняўCOLON 96
- ЗарэгістраваныCOLON 14.10.2005 17:03
- АдкульCOLON Менск
Для мяне ў той час было значна больш важлівым зразумець, хто я, якім багам я павінен маліцца. Прозвішча маё было, як казалі ў тыя часы, «польскае», - хоць я і дагэтуль не ведаю, што ў ім такога мазавецкага было, - у гімназіі (а гэта было тады, калі яшчэ не забыўся чорнай памяці папячыцель Карнілаў, паплечнік Мураўёва) называлі нас, гледзячы на мову бацькоў, «древнейшей ветвью русского племени, чистокровными, истинно русскими людьми». Вось як, нават больш рускія, ніж самі рускія. Прапаведавалі б нам гэтую тэорыю да пачатку гэтага стагоддзя - абавязкова б Беларусь перашыбла Германію, а беларусы зрабіліся б першымі гвалтаўнікамі на зямлі і пайшлі б адваёўваць у рускіх, якія не сапраўды рускія, жыццёвы абшар, асабліва яшчэ калі б добры Божачка даў нам рогі.
У.Караткевіч "Дзікае паляванне караля Стаха"
У.Караткевіч "Дзікае паляванне караля Стаха"
Хто зараз на канферэнцыі
Зараз гэты форум праглядаюць: 1 і 0 гасцей