Беларуская мова-родная мова?
- Litvic
- Провинциальный секретарь
- ПаведамленняўCOLON 96
- ЗарэгістраваныCOLON 14.10.2005 17:03
- АдкульCOLON Менск
[quote="Licvinka"]Дастаткова проста размаўляць і ... мець цярпенне, часам крыху мужнасці і пазбавіцца ўсіх забабонаў.quote]
не дастаткова,і ты гэта ведаш!Трэба шмат (падкрэсліваю: ШМАТ) мужнасці.І,лэўна,патрэбна нахабства (напрыклад,каб нахабна заявіць,што не будзеш размаўляць па-руску толькі таму,што суразмоўца гэтага хоча)
не дастаткова,і ты гэта ведаш!Трэба шмат (падкрэсліваю: ШМАТ) мужнасці.І,лэўна,патрэбна нахабства (напрыклад,каб нахабна заявіць,што не будзеш размаўляць па-руску толькі таму,што суразмоўца гэтага хоча)
- L1Ghter
- Надворный советник
- ПаведамленняўCOLON 2438
- ЗарэгістраваныCOLON 05.03.2005 6:39
- АдкульCOLON Пустоверть
>нахабна заявіць,што не будзеш размаўляць па-руску
а вось тут ёсць камяні.
Бо ёсць людзі, якія не разумеюць беларускай мовы. "Нахабна" размаўляць з імі па-беларуску, на маю думку, не толькі не варта, але і бессаромна.
а вось тут ёсць камяні.
Бо ёсць людзі, якія не разумеюць беларускай мовы. "Нахабна" размаўляць з імі па-беларуску, на маю думку, не толькі не варта, але і бессаромна.
you should never underestimate the predictability of stupidity. (с) Bullet-Tooth Tony
...так уж и невиновен (с) В.С. Абакумов
...так уж и невиновен (с) В.С. Абакумов
- DRAGON
- ПаведамленняўCOLON 127
- ЗарэгістраваныCOLON 28.10.2006 18:26
- АдкульCOLON Менск
- CONTACTCOLON
Пачакай,калі ён беларус то яму сорамна не ведаць беларускую мову, таму калі я буду з ім размаўляць па-беларуску, то мне не будзе сорамна, сорамна будзе яму, бо ён не разумее мовы сваёй нацыі...L1Ghter пісаў(а)COLON>нахабна заявіць,што не будзеш размаўляць па-руску
а вось тут ёсць камяні.

Ды і з Міжнародным Днём роднай мовы...
Дарэчы, хто з вас як яго правёў ?Ці са сваёй роднай мовай?
Vita sine libertate, nihil
Усё роўна нас не спыняць!!!
Усё роўна нас не спыняць!!!
- brainnotfound
- Недоросль
- ПаведамленняўCOLON 1
- ЗарэгістраваныCOLON 08.12.2006 22:42
- Litvic
- ПаведамленняўCOLON 96
- ЗарэгістраваныCOLON 14.10.2005 17:03
- АдкульCOLON Менск
2 L1Ghter: сапраўды,адна справа,калі чалавек - не беларус.У такім выпадку я,канечне,буду размаўляць па-руску(у выпадку з рускамоўнымі
)
але:калі БЕЛАРУС кажа:"я не ведаю бел.мовы",то....Для мяне гэта азачае наступнае:перад мною неадукаванае стварэнне з поўнай адсутнасцю культуры.Беларус павінен ведаць беларускую мову
дарэчы,я ведаю рускага хлопчыка,які жыве зараз у Мінску.Беларускую мову ён ведае цудоўна.ГЭта нармальна,калі рускія размаўляюць па-беларуску,а беларусы не?Мне здаецца,што ненармальна

але:калі БЕЛАРУС кажа:"я не ведаю бел.мовы",то....Для мяне гэта азачае наступнае:перад мною неадукаванае стварэнне з поўнай адсутнасцю культуры.Беларус павінен ведаць беларускую мову
дарэчы,я ведаю рускага хлопчыка,які жыве зараз у Мінску.Беларускую мову ён ведае цудоўна.ГЭта нармальна,калі рускія размаўляюць па-беларуску,а беларусы не?Мне здаецца,што ненармальна
- Licvinka
- ПаведамленняўCOLON 59
- ЗарэгістраваныCOLON 23.11.2006 0:04
- АдкульCOLON Віленская губерня
Litvic, я разумею тваё абурэнне, але ж трэба памятаць, што ніхто нікому нічага не павінен. Мова зносін - гэта справа каштоўнасцяў, выхавання. А ганьбіць чалавека толькі за тое, што ён размаўляе на іншай мове не варта. Я часам сустракаю людзей, якія прынцыпова не размаўляюць са мной па-беларуску і ўсім сваім выглядам імкнуцца гэта падкрэсліць, нібы чакаючы нейкай агрэсіі з майго боку. У такіх выпадках лепшы сродак паставіць маскалёў (прашу прабачэнне за жорсткасць) у няёмкае становішча гэта перайсці на іх мову. Як ні дзіўна гэта дапамагае.
- Боська
- Коллежский секретарь
- ПаведамленняўCOLON 724
- ЗарэгістраваныCOLON 20.10.2005 0:37
- АдкульCOLON з-пад Менску
- CONTACTCOLON
...на лаўцы ляжаў цвік. ішоў міма рускі. захацеў сесці на гэтую самую лаву. сеў і патрапіў дакладна на цвік. раззалваўся, раскрычаўся, сказаў, што будзе скардзіцца і г.д. і пайшоў далей.
ішоў міма ўкраінец. сеў, падскочыў, убачыў цвік, засунуў яго ў кішэню і сказаў: "у гаспадарцы спатрэбіцца"
ішоў міма беларус. сеў, падскочыў, убачў цвік, сказаў: "а можа так і трэба?", і ізноў сеў...
а яшчэ ў КВЗ жартавалі:
- У Беларусі паставілі помнік беларускаму народу "Неписающий мальчик".
- А чаму "неписающий"?
- Трывае....
ішоў міма ўкраінец. сеў, падскочыў, убачыў цвік, засунуў яго ў кішэню і сказаў: "у гаспадарцы спатрэбіцца"
ішоў міма беларус. сеў, падскочыў, убачў цвік, сказаў: "а можа так і трэба?", і ізноў сеў...
а яшчэ ў КВЗ жартавалі:
- У Беларусі паставілі помнік беларускаму народу "Неписающий мальчик".
- А чаму "неписающий"?
- Трывае....
сор должен сидеть в избе (с)
- А Баба-Яга против
- Корабельный секретарь
- ПаведамленняўCOLON 414
- ЗарэгістраваныCOLON 06.12.2006 19:49
- АдкульCOLON Адтуль, а там гэта вам не тут.
- CONTACTCOLON
Хто зараз на канферэнцыі
Зараз гэты форум праглядаюць: 0 і 0 гасцей