Беларуская мова-родная мова?
-
- Коллежский регистратор
- ПаведамленняўCOLON 25
- ЗарэгістраваныCOLON 30.07.2007 21:05
- АдкульCOLON Екацярынбург, Расія
Так. У нас ёсць нацыянальная аўтаномія беларусаў - "Белур", толькі, вось бяда, на тэлефонныя званкі яны не адказваюць, быццам супока гэта ўвогуле не існуе. Я яшчэ ўчора спрабаваў шукаць Караткевіча, але, як заўсёды (штосці мне не шанцуе), знаходжу толькі Дзікае паляванне караля Стаха, але рамана "Каласы пад сярпом тваім" нідзе няма, нават на беларускай палічцы... Вынікае пытанне, мне варта чытаць гэты раман, мабыць надта рана, не здольны я яго ўразумець?
-
- Коллежский регистратор
- ПаведамленняўCOLON 25
Што жа, абнадзейвае... Я думаў, што ведаў маіх недаволі. Здолею. напэўна, толькі б знайсці яго. Роўна год таму я быў у Мінску (Менску, як Вам даспадобы), цудоўны прыгожы горад, адно толькі мяне засмучала: амаль няма беларускамоўных жыхароў... Мабыць, не сусрэціліся яны мне? Пытаю па-беларуску, а мне адказваюць: "Что Рэфэ?"
-
- Коллежский регистратор
- ПаведамленняўCOLON 25
Гэта непасрэдна ўплывае на становішчу ў Расіі: шмат чаго можна знайсці ў нашых кнігарнях па украінскай, балгарскай, нават літоўскай мове, але нічога ці амаль нічога няма па беларускай. Я даўно заўважыў тэндэцыю: калі дзяржава пачынае вясці сваю (варожую адносна Расіі) палітыку, на прылаўках паяўляюцца всялякія кнігі па культуры гэтай дзяржавы. Яскравы прыклад- Грузія. Іх мову зараз можна вывучаць, бо літаратуры даволі!
- DRAGON
- Провинциальный секретарь
- ПаведамленняўCOLON 127
- ЗарэгістраваныCOLON 28.10.2006 18:26
- АдкульCOLON Менск
- CONTACTCOLON
Старшыня Канстытуцыйнага суда Рыгор Васілевіч выступіў на абарону беларускай мовы.
Ён падтрымаў ініцыятыву шэрагу беларускіх дэмакратычных актывістаў, якія дамагаюцца права запаўнення ўсіх афіцыйных дакументаў на адной дзяржаўнай мове на выбар.
Нагадаем, паводле Канстытуцыі ў Беларусі дзве дзяржаўных мовы – беларуская і руская.
“Адказнасць за непавагу да дзяржаўнай мовы ніхто не адмяняў”, заявіў Васілевіч. Ён адзначыў, што ў Канстытуцыйны суд нярэдка прыходзяць скаргі на тое, што ў суды не прымаюць заявы, напісаныя па-беларуску.
Рыгор Васілевіч заклікаў суддзяў карыстацца беларускай мовай на патрабаванне ўдзельнікаў працэса.
БелаПАН
Ён падтрымаў ініцыятыву шэрагу беларускіх дэмакратычных актывістаў, якія дамагаюцца права запаўнення ўсіх афіцыйных дакументаў на адной дзяржаўнай мове на выбар.
Нагадаем, паводле Канстытуцыі ў Беларусі дзве дзяржаўных мовы – беларуская і руская.
“Адказнасць за непавагу да дзяржаўнай мовы ніхто не адмяняў”, заявіў Васілевіч. Ён адзначыў, што ў Канстытуцыйны суд нярэдка прыходзяць скаргі на тое, што ў суды не прымаюць заявы, напісаныя па-беларуску.
Рыгор Васілевіч заклікаў суддзяў карыстацца беларускай мовай на патрабаванне ўдзельнікаў працэса.
БелаПАН
Vita sine libertate, nihil
Усё роўна нас не спыняць!!!
Усё роўна нас не спыняць!!!
Хто зараз на канферэнцыі
Зараз гэты форум праглядаюць: 15 і 0 гасцей