"Бригантина" - 2008
МадэратарCOLON Moderator Team
Вось і мінула "Бригантина - 2008". Адзначу адразу, што яна была дакладнай копіяй леташняй - добра гэта або дрэнна, хай кожны вырашае сам, але, на мой погляд, за год, на працягу якога вялася падрыхтоўка, можна было прыдумаць нешта новае або рэалізаваць ідэі, якія прапаноўваліся ў гэтай тэме.
Наконт фармавання складаў атрадаў. Нейкага вялікага сэнсу ў миксе розных курсаў і адасабленні прафкома не ўбачыў, але разам з тым, мы страцілі не мала моцных байцоў для нашай каманды.
Наконт суддзяў і асоб, адказных за спартовыя мерапрыемствы. Жудасна. У спаборніцтвах па перацягванні ліны - шматлікія адмены вынікаў: 3 атрад супраць 4, хтосьці з 4 атрада, парушыў правілы, што павінна было прывесці да дыскваліфікацыі, суддзя - маўчыць, пасля звароту да яго, ён просіць падысці тыя ж каманды да ліны яшчэ раз, 2 атрад супраць каманды з Маладзечна, суддзя гаворыць, што бачыць, што ў другой каманды на аднаго гульца больш, але спаборніцтва не спыняе.
На футболе суддзі выявілі сябе з найгоршага боку. Выявілася няведанне правілаў міні-футбола, што прывяло да недарэчнага напалу ўсеагульнага становішча і спаду святочнага настрою. Забіў усю інтрыгу суддзя, не дазволіўшы паставіць матч пераможцаў першага тура апошнім. У выніку каманда трэцяга атрада ў апошнім туры, якая ўжо мела 4 ачка, разнесла першы атрад з рахункам 11.1, пры тым, што апошні зняўся з матчу датэрмінова.
Аб падвядзенні вынікаў. Ізноў жудасна. Спадзяюся ўсё глядзелі алімпіяду або іншыя спартовыя мерапрыемствы, якія ўключаюць у сябе мноства відаў спорту.
Дык вось, у такіх мерапрыемствах падлік агульнага выніку ідзе па наступнай схеме: у першую чаргу ўлічваецца колькасць першых месцаў, пры супадзенні - па колькасці другіх месцаў, і гэтак далей. Аб гіры сцвярджаць не бяруся, бо не памятаю які атрад якія месцы заняў, а можа гэта і не абумаўлялася на абвяшчэнні вынікаў, але як атрад, які заняў першае месца па перацягванні ліны і міні-футболу, заняў у выніку трэцяе месца, па ўсіх канонах жанру - гэта як мінімум - другое, з улікам таго, што чацвёрты выйграў эстафету і гіру. Навошта прыдумляць кола і падводзіць падлікі па нейкім сваім сістэмам? А гіра, на мой погляд, наогул з'яўляецца даволі спецыфічным выглядам спорту, поспех атрада ў якім залежыць ад наяўнасці спартоўца ў апошнім.
Наконт начлегі. Відавочна довады арганізатараў былі не досыць пераканаўчымі, раз кіраўніцтва не дазволіла яе.
Наконт падарункаў. Вядро шашлыкоў на каманды - гэта не гуманна, можа насамрэч зрабіць нешта па аналогіі дня “юрфака”, калі аўтаматы па заліках раздаюцца за грошы. У гэтым выпадку гэта было б нават больш дарэчы, за грошы купіць сабе адзнаку - шмат розуму і выдаткаваных сіл не трэба, а вось пабегаць дзеля аўтамата - гэта ўжо цікава
Наконт аўтобусаў. У гэты раз сядзення былі значна зручней (магчыма, проста летась не павезла). Але было пацешная гісторыя падчас ад'езду. Наш атрад ужо гатовы да ад'езду сядзіць у тым ж аўтобусе на, якім і прыехаў, з тым жа кіроўцам, які ветліва пагадзіўся ўпусціць нас, каб мы не мокнулі пад дажджом. І вось прыходзіць вельмі разумны дзядзька і гаворыць, што гэта аўтобус іншага атрада. Ці не прасцей было проста сесці самім у іншы аўтобус - не, трэба было выгнаць нас, каб мы яшчэ раз прабегліся пад дажджом, без каментароў.
Дзякуй выкладчыцкаму складу і магчымасць убачыць яго ў нефармальным становішчы, без якога гэта было б чарговым фармальным зборам.
Спадзяюся, што ў наступны раз усё будзе цудоўна.
Наконт фармавання складаў атрадаў. Нейкага вялікага сэнсу ў миксе розных курсаў і адасабленні прафкома не ўбачыў, але разам з тым, мы страцілі не мала моцных байцоў для нашай каманды.
Наконт суддзяў і асоб, адказных за спартовыя мерапрыемствы. Жудасна. У спаборніцтвах па перацягванні ліны - шматлікія адмены вынікаў: 3 атрад супраць 4, хтосьці з 4 атрада, парушыў правілы, што павінна было прывесці да дыскваліфікацыі, суддзя - маўчыць, пасля звароту да яго, ён просіць падысці тыя ж каманды да ліны яшчэ раз, 2 атрад супраць каманды з Маладзечна, суддзя гаворыць, што бачыць, што ў другой каманды на аднаго гульца больш, але спаборніцтва не спыняе.
На футболе суддзі выявілі сябе з найгоршага боку. Выявілася няведанне правілаў міні-футбола, што прывяло да недарэчнага напалу ўсеагульнага становішча і спаду святочнага настрою. Забіў усю інтрыгу суддзя, не дазволіўшы паставіць матч пераможцаў першага тура апошнім. У выніку каманда трэцяга атрада ў апошнім туры, якая ўжо мела 4 ачка, разнесла першы атрад з рахункам 11.1, пры тым, што апошні зняўся з матчу датэрмінова.
Аб падвядзенні вынікаў. Ізноў жудасна. Спадзяюся ўсё глядзелі алімпіяду або іншыя спартовыя мерапрыемствы, якія ўключаюць у сябе мноства відаў спорту.
Дык вось, у такіх мерапрыемствах падлік агульнага выніку ідзе па наступнай схеме: у першую чаргу ўлічваецца колькасць першых месцаў, пры супадзенні - па колькасці другіх месцаў, і гэтак далей. Аб гіры сцвярджаць не бяруся, бо не памятаю які атрад якія месцы заняў, а можа гэта і не абумаўлялася на абвяшчэнні вынікаў, але як атрад, які заняў першае месца па перацягванні ліны і міні-футболу, заняў у выніку трэцяе месца, па ўсіх канонах жанру - гэта як мінімум - другое, з улікам таго, што чацвёрты выйграў эстафету і гіру. Навошта прыдумляць кола і падводзіць падлікі па нейкім сваім сістэмам? А гіра, на мой погляд, наогул з'яўляецца даволі спецыфічным выглядам спорту, поспех атрада ў якім залежыць ад наяўнасці спартоўца ў апошнім.
Наконт начлегі. Відавочна довады арганізатараў былі не досыць пераканаўчымі, раз кіраўніцтва не дазволіла яе.
Наконт падарункаў. Вядро шашлыкоў на каманды - гэта не гуманна, можа насамрэч зрабіць нешта па аналогіі дня “юрфака”, калі аўтаматы па заліках раздаюцца за грошы. У гэтым выпадку гэта было б нават больш дарэчы, за грошы купіць сабе адзнаку - шмат розуму і выдаткаваных сіл не трэба, а вось пабегаць дзеля аўтамата - гэта ўжо цікава
Наконт аўтобусаў. У гэты раз сядзення былі значна зручней (магчыма, проста летась не павезла). Але было пацешная гісторыя падчас ад'езду. Наш атрад ужо гатовы да ад'езду сядзіць у тым ж аўтобусе на, якім і прыехаў, з тым жа кіроўцам, які ветліва пагадзіўся ўпусціць нас, каб мы не мокнулі пад дажджом. І вось прыходзіць вельмі разумны дзядзька і гаворыць, што гэта аўтобус іншага атрада. Ці не прасцей было проста сесці самім у іншы аўтобус - не, трэба было выгнаць нас, каб мы яшчэ раз прабегліся пад дажджом, без каментароў.
Дзякуй выкладчыцкаму складу і магчымасць убачыць яго ў нефармальным становішчы, без якога гэта было б чарговым фармальным зборам.
Спадзяюся, што ў наступны раз усё будзе цудоўна.
- Polishka
- Коллежский секретарь
- ПаведамленняўCOLON 858
- ЗарэгістраваныCOLON 11.12.2006 11:13
- CONTACTCOLON
День удался, отдых впрочем тоже вполне себе неплохой.. разрядка перед сессий. Спасибо всем, и учасникам, и организаторам)
Про судей.. Да-да, на перетягивании каната - и правда, судью на мыло..
В футбол играть не взяли, поэтому про футбольного судью ничего не скажу
А вообще, Бригантина - это все, конечно, очень хорошо, но не кажется ли вам, что какие-то соревнования все больше мужской направленности? Не, конечно, 16 кило гиря - это вам не 30, но что-то я мало знаю особ женского полу, кто решился бы потягать и такую. Как-то женственности что ли добавить?
И в волейбол нашлись бы желающие поиграть..
По отрядам разбили просто - бррр.. Профбюро в отдельный автобус - это дискриминация, тем более, что большая часть была занята в организации и в конкурсах участвовать было затруднительно.
А дождь на дискотеке - уже традиция.. при чем вполне себе замечательная.
Очень.
Про судей.. Да-да, на перетягивании каната - и правда, судью на мыло..
В футбол играть не взяли, поэтому про футбольного судью ничего не скажу

А вообще, Бригантина - это все, конечно, очень хорошо, но не кажется ли вам, что какие-то соревнования все больше мужской направленности? Не, конечно, 16 кило гиря - это вам не 30, но что-то я мало знаю особ женского полу, кто решился бы потягать и такую. Как-то женственности что ли добавить?
И в волейбол нашлись бы желающие поиграть..
По отрядам разбили просто - бррр.. Профбюро в отдельный автобус - это дискриминация, тем более, что большая часть была занята в организации и в конкурсах участвовать было затруднительно.
А дождь на дискотеке - уже традиция.. при чем вполне себе замечательная.
Очень.
Одна феечка очень любила крутить романы. У нее вообще было странное отношение к литературе...
Стеша, а Вы бы победили свою лень (о которой постоянно упоминаете на форуме) и написали сначала бы развернутый отзыв, высказав свое впечатление, а также предложили бы поделиться фотографиями (ведь наверняка сами тоже фотографировали) и попросили об этом других...
а то как-то некрасиво получается....
По существу - думаю, ВСЕХ фото с Бригантины не будет ни у кого.
Даже у меня
)
От всех желающих фото принимаются в 514, затем будет записан диск, который пойдет по рукам. В первую очередь его получат те, кто отработал фотографом на Бригантине (а это не так легко как кажется), а потом уже по цепочке.
По секрету - галереи уже в работе...

По существу - думаю, ВСЕХ фото с Бригантины не будет ни у кого.
Даже у меня

От всех желающих фото принимаются в 514, затем будет записан диск, который пойдет по рукам. В первую очередь его получат те, кто отработал фотографом на Бригантине (а это не так легко как кажется), а потом уже по цепочке.
По секрету - галереи уже в работе...
Всем удачи!!!
во-первых, я не упоминаю постоянно о своей лени, которой я не страдаю (а если я сказала так один раз, то не стоит этим попрекать меня). во-вторых, я фоток не делала на Бригантине. а в-третьих, форум считается дружелюбным, а меня постоянно здесь упрекают в чём-то, хотя я себе первой никогда не позволяю кого-то критиковать или упрекать. задумайтесь, пожалуйста, что это обидно и так же некрасиво!olga пісаў(а)COLONСтеша, а Вы бы победили свою лень (о которой постоянно упоминаете на форуме) и написали сначала бы развернутый отзыв, высказав свое впечатление, а также предложили бы поделиться фотографиями (ведь наверняка сами тоже фотографировали) и попросили об этом других...

А теперь развёрнутый отзыв:
это была моя первая Бригантина, поэтому понравилось почти всё, так как для меня оказалось интересно узнать, как проходят подобные слёты. жаль, что не удалось принять участие в туристической эстафете, потому как брали лишь двух девушек. с азартом и спортивной злостью прошли соревнования по перетягиванию каната, в которых мне довелось участвовать. потом было время погулять по красивейшим окрестностям и просто отдохнуть. весело прошла церемония награждения, но, самое главное, оставили море радостных впечатлений танцы под дождём. мы промокли до нитки, но не унывая проплясали почти полчаса. повеселились, когда пели в автобусе. в общем и целом, мне понравилось. спасибо всем организаторам за прекрасный отдых!
Если быть - то быть лучшим! Бороться и искать, найти и не сдаваться!
- }{@лимоы4
- Корабельный секретарь
- ПаведамленняўCOLON 392
- ЗарэгістраваныCOLON 17.10.2006 22:45
- CONTACTCOLON
Ой, что ж это все такие чувствительные стали...
Один я чего стою... ужас!
это ж только стоит что - то такое, ну какое - то не такое увидеть или услышать - это ж ахтунг просто начинается!
не знаю прям что с собой делать!..
и главное, самому потом противно...
вот скажет мне кто-то что правильное вроде и спокойное на мою реплику, а я прям взорваться могу! и давай с подчеркнутой холодностью формально так обижаться...
вот и не знаю что с собой делать...
и чувство юмора куда-то девается - совершенно иронии не понимаю - ЧТО ДЕЛАТЬ?
не пойму
а вот по Бригантине выскажусь, пожалуй...

Один я чего стою... ужас!
это ж только стоит что - то такое, ну какое - то не такое увидеть или услышать - это ж ахтунг просто начинается!
не знаю прям что с собой делать!..
и главное, самому потом противно...
вот скажет мне кто-то что правильное вроде и спокойное на мою реплику, а я прям взорваться могу! и давай с подчеркнутой холодностью формально так обижаться...
вот и не знаю что с собой делать...
и чувство юмора куда-то девается - совершенно иронии не понимаю - ЧТО ДЕЛАТЬ?
не пойму

а вот по Бригантине выскажусь, пожалуй...
Гэты тэкст можна дадаваць да допісаў, якія вы змяшчаеце. Яго памер абмежаваны 255 сімваламі...
- }{@лимоы4
- Корабельный секретарь
- ПаведамленняўCOLON 392
- ЗарэгістраваныCOLON 17.10.2006 22:45
- CONTACTCOLON
у меня Бригантина получается однобокая
все спортом едут заниматься, бегают, мячи пинают... а я?
а я возле сцены тусуюсь))
вот какая она - моя Бригантина! и мне нравится - и сейчас она удалась!
жалко, что дождь не дал показать результаты деятельности
так старались))
но для меня удалась - процесс - то был!
а еще мой отряд победил в командном зачете!!!
не знаю, честно, не честно, но победил
пусть я даже попал в него случайно, но он мой! и он победил!!!
п.с.: а ехал я вообще рядом с Белоусом

все спортом едут заниматься, бегают, мячи пинают... а я?
а я возле сцены тусуюсь))
вот какая она - моя Бригантина! и мне нравится - и сейчас она удалась!
жалко, что дождь не дал показать результаты деятельности

но для меня удалась - процесс - то был!
а еще мой отряд победил в командном зачете!!!
не знаю, честно, не честно, но победил

пусть я даже попал в него случайно, но он мой! и он победил!!!
п.с.: а ехал я вообще рядом с Белоусом

Гэты тэкст можна дадаваць да допісаў, якія вы змяшчаеце. Яго памер абмежаваны 255 сімваламі...
Хто зараз на канферэнцыі
Зараз гэты форум праглядаюць: 0 і 0 гасцей